Roermond bevestigd plannen

Rotterdam Racing, de provincie Limburg, en gemeente Roermond hebben vanmorgen bekend gemaakt een autosportevenement te gaan organiseren op het in aanbouw zijnde stuk snelweg A73 te Roermond. Het evenement vindt plaats op 23 en 24 juni 2007 en gaat Euro Racing Limburg heten.

Het evenement wordt een demonstratie van verschillende auto- en motorsportklasses en laat in tegenstelling tot het populaire city racing-evenement in Rotterdam vooral de sport in de breedte naar voren komen.

Als achtergrond van het evenement gelden de unieke mogelijkheid van het stuk A73-snelweg dat gereed komt in 2007 en de economische versnellingsagenda van de Provincie Limburg. De diverse regio’s in Limburg bundelen daarin hun gezamenlijke economische ontwikkelingsactiviteiten. Het evenement sluit hier thematisch met de verschillende programmaonderdelen op aan.

Gezien de fysieke ruimte die op het Roermondse terrein beschikbaar is, biedt het spektakel ruime hospitalitymogelijkheden en veel publieksplaatsen. Er worden veel bezoekers uit Duitsland en België verwacht, hiermee wordt in de programmering rekening gehouden.
Precieze details over het programma en de start van de kaartverkoop worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading