Rosberg over toekomst

[photo1]Nico Rosberg heeft in een interview met het Duitse blad Sport Bild laten weten dat hij graag het Formule 1 kampioenschap met Williams wil winnen, maar een transfer naar een ander team sluit de Duitser ook niet helemaal uit.

Op de vraag of Rosberg volgend jaar opnieuw voor Williams F1 rijdt was het antwoord kort en bondig:
“Ik heb een contract. Maar in de sport heb je nooit 100% zekerheid. Kijk bijvoorbeeld eens naar het voetbal. Lucas Podolski heeft een contract bij Bayern Munchen voor komend seizoen, maar het is nog maar de vraag of hij daar dan ook voetbalt.”

“Ik wil graag het wereldkampioenschap winnen met Williams. Maar als dat niet mogelijk is dan moet ik misschien naar een ander team verhuizen. Maar dat zou ik dan als eerst aan Frank Williams vragen, alleen met zijn toestemming zal ik naar een ander team gaan.”

Rosberg is eerlijk en geeft toe dat hij teleurgesteld is in de prestaties van zijn team tot nu toe.
“In het begin van het seizoen ging het erg goed. We stonden meteen op het podium, de verwachtingen waren hoog. Maar door het seizoen heen hebben we steeds meer moeten inleveren. We kunnen de ontwikkelingen van de topteams duidelijk niet bijbenen.”

“Kijk volgend jaar heb je de nieuwe reglementen waarbij de rol van de vleugels etc. wordt beperkt. Dan moet iedereen weer opnieuw beginnen. Dan kan Williams een stap voorwaarts maken. Waren die nieuwe reglementen er niet dan betwijfelde ik of we nog veel verder voren zouden kunnen komen. Voor Williams kun je volgend seizoen zien als een soort laatste kans om nog bij de topteams te kunnen aanhaken”

Loading