Rosberg wil aandacht

Nico Rosberg is van mening dat Mercedes GP zijn prestaties binnen het team niet voldoende erkent. De aandacht van de Duitse renstal ligt volgens de jonge Duitser te veel bij de moeizame comeback van Michael Schumacher.

Rosberg staat in het kwalificatieduel met de zevenvoudig wereldkampioen echter 13-3 voor en hij heeft 68 punten meer dan Schumacher.

Mercedes-motorsport Norbert Haug beantwoordt de roep om aandacht van Rosberg. “Het is duidelijk dat Nico tot nu toe, op een paar uitzonderingen na, steeds het maximale uit de auto weet te halen. Hij heeft veel geleerd in zijn jaren bij Williams en als je een jonge topcoureur met ervaring moet noemen, dan hoort zijn naam daar zeker bij.”

Wat zeker is, is dat men veel meer had verwacht van Schumacher. Ross Brawn gaf eerder al toe dat hij Schumacher het hand boven het hoofd hield, waar hij een ander al had ontslagen! Tel daar ook de nodige investeringen en marketing bij op en je begrijpt dat de media liever een quote heeft van Schumacher dan van een ‘onbestemde’ Rosberg. Rosberg had dit van te voren kunnen weten, toen hij hoorde dat Schumacher zijn teamgenoot zou worden.