Rustige vrijdag voor Robert Doornbos

[photo1]Robert Doornbos heeft het vandaag rustig aan gedaan in de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van China. Met het oog op zijn Red Bull Racing racedebuut aanstaande zondag, kwam de 25-jarige Rotterdammer enkel in de tweede sessie in actie. Op het door regen overvallen vijfenhalve kilometer lange Shanghai International Circuit legde Doornbos ’s middags 15 ronden af en eindigde hij de dag in 27e positie.

Om zijn toebedeelde sets banden en motor te sparen, liet Doornbos in de ochtend het voorbereidende testwerk over aan Michael Ammermüller, de debuterende derde man bij RBR dit weekend. In dezelfde rol als dat Doornbos de voorgaande vijftien Grand Prix invulde, verzamelde Ammermüller in deze eerste sessie vooral informatie over het gedrag van de Michelin banden.

In de middagsessie zocht Doornbos wel al snel het asfalt op. Verdeeld over twee runs concentreerde hij zich vooral op het verbeteren van zijn wagenafstelling voor de 56 ronden tellende race aanstaande zondag. De donkere wolken die de gehele dag al boven het circuit hingen, zorgden vooral in het tweede deel van deze sessie voor nattigheid. Op een steeds ietwat natter wordende baan reed Doornbos in een conservatieve ‘engine mode’, waardoor het neerzetten van een snelle rondetijd vandaag geen doelstelling was.

Robert Doornbos: “Dit is weer eens wat anders. Tot voorheen benutte ik tijdens Grand Prix iedere minuut die er beschikbaar was op vrijdag, maar nu zijn we echt bezig met het finetunen van de wagen voor de race. Weinig ronden gereden dus, maar wel een goed gevoel eraan overgehouden. Met dit onvoorspelbare weer is het extra belangrijk de juiste banden te kiezen. Ik denk dat we morgen pas echt kunnen zien waar we daadwerkelijk staan.”

Bron: Robert Doornbos media