Salo denkt elke Grand-Prix punten behalen

[photo1]De Finse Formule 1 coureur Mika Salo denkt tijdens de nog komende Grand-Prix elke zondag punten te behalen. De Fin stelde zijn verwachting bij nadat zijn team Toyota tijdens de eerste twee Grand-Prix beter dan verwacht presteerde.

“Ik denk dat we snel genoeg zijn om elke Grand-Prix in de punten te finishen.” aldus Mika Salo. “Iedereen zal betrouwbaarder en sneller worden, we moeten onze ontwikkeling van de bolide gewoon verdubbelen, ik weet zeker dat we dat kunnen.”

Salo finishte tijdens de eerste Grand-Prix in Australië als 6e, zijn teamgenoot Alan McNish herhaalde dit resultaat bijna tijdens de Grand-Prix van Maleisië.

“Ik verwacht veel van de Grand-Prix van Brazilië” laat Salo vol vertrouwen weten. “Het circuit vraagt niet zoveel downforce als andere circuits, daarom denk ik dat we in Brazilië goed uit de verf kunnen komen”.

Toyota laat op de circuits hoge topsnelheden registreren, tijdens de Grand-Prix van Brazilië kan het team hier optimaal van profiteren. De Toyota V10 lijkt overigens een van de sterkste motoren van het veld.

De komende week test Toyota op het circuit van Barcelona. Het team zal daar onder andere aan het traction-control systeem werken. Mika Salo en testcoureur Ryan Briscoe zullen in Spanje in actie komen.

Loading