Sauber heeft geen testcoureur nodig

[photo1]Na het nieuws omtrent de Fransman Sebastian Bourdais hebben we vanavond kort contact gehad met het team van Sauber. Volgens een woordvoerder van het Zwitserse team heeft Sauber geen testcoureur nodig omdat er slecht een testbolide beschikbaar is.

“Bourdais reed in Brazilië” aldus de woordvoerder. “Zijn bolide stopte voor de garage van Sauber, Peter Sauber stond voor de garage om de race te bekijken. Sauber en Bourdais groette elkaar, een fotograaf van het blad Auto Hebdo France maakte vervolgens een foto. Iedereen in Frankrijk met een website begon vervolgens te speculeren, het hele gerucht is dus niet waar.”

Sauber heeft slechts een bolide om mee te testen, de huidige coureurs zullen deze bolide omstebeurt gaan besturen. Het team heeft geen testcoureur nodig en is dus ook niet op zoek naar coureurs.

Tevens vroegen we of Jos Verstappen volgend seizoen een kans maakt bij het team van Sauber. Hierover is bij Sauber nog niets bekend omdat het nog te vroeg in het seizoen is.

Verstappen paste in februari een stoeltje bij Sauber, de Nederlander zou daar testcoureur kunnen worden. Sauber verkocht echter nee aan Verstappen omdat de Nederlander niet in de bolide paste.

Loading