Sauber heeft te weinig geld

[photo1]Na Jordan, Minardi, en Arrows heeft ook de teambaas van Sauber Peter Sauber aangegeven dat zijn budget voor dit seizoen niet groot genoeg is.

“Ons budget is dit seizoen even groot als dat van vorig jaar” aldus Sauber. “Het budget is niet groot genoeg, en het is niet makkelijk om te bezuinigen. Als je over testen praat, dan praat je over 140 à 160 dagen per jaar, wij testen slechts 100 dagen per jaar. Dit doen dan we dan ook maar met 1 bolide, dat is een groot nadeel.”

Topteams zoals Ferrari en Williams testen na Grand-Prix met drie of vier bolides en dan ook nog op verschillende circuits.

“Het verschil tussen ons en de topteams is niet zo groot” vervolgd Sauber. “Voor alle elektronica zoals traction-control, launch-control en dergelijke hebben we slechts 1 persoon in dienst. Bij een teams zoals McLaren werken hier dagelijks 25 mensen aan. We hebben de basis van Ferrari en Magnetti Marelli, dat helpt ons heel erg veel.”

Sauber vond dit seizoen wel nieuwe sponsors nadat het team vorig seizoen als vierde in het constructeurskampioenschap eindigde. Red-Bull, een van de belangrijkste sponsor, draaide de geldkraan echter gedeeltelijk dicht.

Loading