Sauber in de punten

[photo1]Nick Heidfeld en Heinz Harald Frentzen eindigde vandaag als respectievelijk 8e en 9e. Hiermee behaalde Nick Heidfeld een punt voor het Sauber Petronas team.

“Nadat ik gisteren in de kwalificatie geen tijd had neer gezet besloot ik vanuit de pitsstraat te starten”, aldus Nick Heidfeld. “In het begin van de race was het niet makkelijk om beide Minardi coureurs te passeren, ik kwam vast te zitten achter Villeneuve. Maar de auto ging er goed, ik ben blij met het resultaat!”

Heinz Harald Frentzen
“Hierbij feliciteer ik Nick! Ik ben blij voor mijn teamgenoot en het gehele team. We hebben een WK-punt behaald, beide auto’s hebben de finish gehaald. Dit moet normaal gesproken gewoon standaard zijn, maar na onze problemen in de kwalificatie verbaast met dit. In het begin van de race vocht ik met Ralph Firman, maar nadat ik hem passeerde reed ik mijn eigen race en eindigde ik als 9e.”

Peter Sauber – teambaas
“Om 1 WK-punt te behalen nadat je uit de pitstraat start is fantastisch, zeker als je onze huidige situatie bekijkt. Beide coureurs in de top 9, dat laat zien dat we als team goed gewerkt hebben, ook de coureurs hebben fantastisch gepresteerd. Als je ons team vergelijkt met de rest van het veld kun je zien dat we progressie hebben geboekt. Helaas konden we er vandaag niet meer van maken dankzij onze slechte startposities. Hierbij wil ik het hele team bedanken. Dit weekend was voor ons een moeilijk examen, dat we gelukkig hebben gehaald.”