Sauber stuurt Villeneuve naar huis

[photo1]Dat het niet goed gaat met Jacques Villeneuve en de Formule 1 renstal van Sauber is inmiddels al duidelijk. De eerste drie Grand-Prix verliepen voor Villeneuve en Sauber dramatisch. De relatie tussen teambaas Peter Sauber en Villeneuve komt steeds meer onder druk te staan. Vandaag werd bekend dat Sauber Villeneuve na de testsessie van gisteren naar huis heeft gestuurd.

“We zijn met onze spaarzame testsessies bezig en dan hebben we ineens problemen met de remmen”, aldus Jacques Villeneuve. “Dit zou een aërodynamische test moeten zijn, maar dat is niet de oplossing. De auto klopt gewoon niet. De balans klopt voor geen kanten, de auto is gewoon te langzaam. En nu moet ik ook nog naar huis en komt er een andere coureur om te kijken of het wel klopt.”

Villeneuve sloot de testdag gisteren als langzaamste af en had vervolgens geen goed woord over voor de bolide van Sauber. Peter Sauber lijkt zijn twijfels te hebben, daarom heeft hij Villeneuve vandaag vervangen door Massa. De Braziliaan kon de afgelopen weken nog wel redelijk met de Sauber over weg.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading