Schumacher met update in Barcelona

Schumacher heeft volgens recente mediaberichten een aantal aanpassingen geëist bij Mercedes. Dit naar aanleiding van de prestaties van de Duitser in de afgelopen Grand-Prix.

De voormalig wereldkampioen heeft het liefste een strak sturende auto. Dit wil zeggen dat hij graag een auto heeft die aan de onderstuur heeft en geen overstuur. Overstuur is nu juist dat de huidige Mercedes doet. Dit kun je oplossen door de achterkant minder grip te geven. Daar zit ook een nadeel aan, de grip over het hele gebied zal hierdoor slechter worden. In de vorige gp was dit goed te zien bij Schumacher. Hij heeft geprobeerd om de auto strakker te laten sturen, maar hij worstelde de hele wedstrijd met een auto met weinig grip in de bochten.

Schumacher heeft nu geëist dat er veranderingen komen aan de de auto. Er zullen wat aerodynamische aanpassingen zijn en de wielbasis zal groter zijn. Hierdoor zal inderdaad de auto beter insturen en meer grip hebben. Het team gaf aan dat de langere wielbasis een gevolg is van een berekeningsfout in het begin van het seizoen. Hierdoor zou , volgens het team, een betere gewichtsverdeling komen en beter zwaartepunt ontstaan.
Mocht de aanpassing niet het gewenste effect hebben dan kan het zo zijn dat Michael Schumacher zijn contract niet uit dient en dat zijn comeback niet geslaagd is.

Er is veel comentaar op de Duitse ster en de druk zal steeds groter worden.

Wordt vervolgt.

(DO)