Schumacher wint thuisrace

[photo1]Na de Grand-Prix van San Marino heeft Michael Schumacher ook de Grand-Prix van Europa op zijn naam geschreven. De Ferrari piloot slaagde er op het circuit van de Nurburgring, vlakbij zijn geboorteplaats Kerpen, opnieuw in om wereldkampioen Fernando Alonso te verslaan. Alonso eindigde als tweede, Felipe Massa werd derde.

Bij de start weet Alonso vanaf Pole-Position Michael Schumacher nog de baas te blijven. In de eerste bocht is het voor Liuzzi en Coulthard al gedaan. Ralf Schumacher tikt Liuzzi aan die dwars gaat en daarbij Coulthard raakt. Liuzzi probeert met een lekke achterband en een kapotte voorvleugel nog de pits te halen maar slaagt hier niet in, midden op het circuit komt hij tot stilstand. Een korte safety-car periode is het gevolg.

Enkele ronden later moet Mark Webber met aandrijvingsproblemen opgeven. Ondertussen volgen Massa en Schumacher Alonso op de voet. Na de eerste pitstops is het Alonso die de leiding houdt, opnieuw volgen de Ferrari coureurs.

Raikkonen rijdt 7 ronden langer door dan de rest en is tijdelijk leider. De Fin die al op achterstand rijdt wint hier niets mee en moet na zijn pitstop weer als vierde aansluiten.

In de tweede stint blijven Schumacher en Alonso aan elkaar gewaagd. Tot echt acties komt het echter niet. De actie is midden en achter in het veld te vinden. Fisichella, Montoya en Villeneuve vechten met elkaar om de punten. Ondertussen vallen Montagny, Button, Sato, en Klien met technische problemen uit.

Na de twee pitstop van Alonso rijdt Schumacher twee ronden door, in deze twee ronden is de Duitser magistraal. Tot twee keer toe rijdt Schumacher voor zijn Duitse publiek de snelste ronde. Het resultaat mag er ook zijn, na zijn pitstop blijft de Duitser Alonso voor.

Vervolgens kan de Duitser verdedigen en pakt hij zijn tweede overwinning van dit seizoen. Alonso, Massa, en Raikkonen worden op kleine achterstand respectievelijk tweede, derde, en vierde. Voor Massa was het overigens de eerste keer dat hij een podium mocht beklimmen.

Voor Albers is het een weekend om te vergeten. Bij de start moet Albers in de remmen om Coulthard en Liuzzi te ontwijken. Daarbij haalt Sato Albers in die hem vervolgens ronden lang ophoudt. Na een mooie inhaalactie kan Albers zijn eigen tempo gaan rijden, teamgenoot Tiago Monteiro is echter al te ver weg. Nadat beide Super Aguri’s achter Albers uitvallen moet de Nederlander ook nog als laatste finishen.

GP Europa, race
1. M. Schumacher Ferrari 1:35:58.785
2. F. Alonso Renault + 3.700
3. F. Massa Ferrari + 4.400
4. K. Räikkönen McLaren + 4.800
5. R. Barrichello Honda + 1:12.500
6. G. Fisichella Renault + 1:14.100
7. N. Rosberg Williams + 1:14.500
8. J. Villeneuve BMW + 1:29.300
9. J. Trulli Toyota + 1 ronde
10. N. Heidfeld BMW + 1 ronde
11. S. Speed Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
12. T. Monteiro Midland F1 + 1 ronde
13. C. Albers Midland F1 + 1 ronde

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading