Schumacher zet de toon, B.A.R begint sterk

Beide Ferrari’s waren in de eerste vrije trainingen voor de Grand-Prix van Spanje weer heer en meester. Michael Schumacher zette de snelste tijd op de klokken.

De Duitser ging pas na een half uur het circuit op, na 5 minuten stond de snelste tijd van de dag al op klokken. B.A.R testcoureur Anthony Davidson moest op ruim 9 tienden volgen.

Ricardo Zonta zette de 4e tijd op klokken, de Braziliaan maakte daarmee veel indruk. Veel indruk maakte ook Timo Glock, de Duitser bleef de beide vaste Jordan coureurs de baas.

In de tweede vrije training liet wereldkampioen Michael Schumacher waarschijnlijk niet het achterste van zijn tong zien. Schumacher werd dit keer slechts 7e terwijl stalgenoot Barrichello de 6e tijd op klokken zette. B.A.R zette de toon, het team slaagde er echter niet in om onder de tijden van de Ferrari’s te duiken.

Christijan Klien spinde in zijn tweede ronde van de baan en wist dus geen tijd neer te zetten. Kimi Raikkonen moest aan het eind van de sessie zijn McLaren in het gras parkeren, waarschijnlijk door een elektronisch probleem. Ook Jarno Trulli maakte een klein uitstapje, dit bleef echter zonder gevolgen.

Halverwege de tweede sessie kwam er even regen naar beneden. De regen zette echter niet door waarna de baan alweer vrij snel opdroogde. Hierdoor kon Jenson Button nog uiteindelijk de snelste tijd van de tweede sessie op de klokken zetten.

Loading