Shakedown Minardi op Fiorano

[photo1]Minardi zal aankomende dinsdag of woensdag voor het eerst rijden met de nieuwe Minardi PS03. De Minardi PS03 zal haar debuut op Fiorano, het testcircuit van Ferrari, maken.

Jos Verstappen zal dinsdag morgen per vliegtuig naar Italië vertrekken, de Nederlander zal zich daar in Faenza melden op de fabriek van Minardi. De bandendeal is nog steeds niet helemaal rond, maar het is voor 99% zeker dat Minardi op Fiorano op Bridgestone banden zal rijden.

Wilson zal overigens ook naar Italië vertrekken, de lange Engelsman zal ook in actie komen. Verstappen en Wilson zullen zoals F1News.nl eerder meldde op Fiorano allebei een halve dag mogen testen.

[photo2]De planning is om Verstappen en Wilson met HANS te laten testen. HANS is dit seizoen verplicht, het beschermd de nek en het hoofd bij een crash. In andere raceklasse zoals CART en DTM word het systeem al langer gebruikt. Andere teams zoals Sauber kennen nogal wat problemen met HANS, het is dus even afwachten hoe dit bij Minardi zal gaan.

Na de shakedown zal het team in ieder geval nog een testsessie afwerken op het circuit van Imola of Barcelona. F1News.nl houdt je op de hoogte!