Silly Season “Schumacher en MercedesGP”

Het voormalige BrawnGP, wat nu door het leven gaat als MercedesGP, staat vol van de speculaties. Als we alle berichten inmiddels mogen gaan geloven, heeft het halve Formule 1-veld inmiddels getekend bij het voormalige BrawnGP.

Officieel gezien heeft het team nog twee plekken vrij. Echter kunnen we er zo goed als zeker vanuit gaan dat Nico Rosberg inmiddels in bezit is van een contract, al blijft een officiële verklaring tot de dag van vandaag uit. Maar vanuit gaan dat Rosberg getekend heeft, wie gaat dan die tweede plek innemen. Veel namen zijn voorbij gekomen maar de laatste dagen wordt de naam van Michael Schumacher het meest genoemd.

De Duitser stopte eind 2006 met racen en ging vervolgens als adviseur verder bij het team van Ferrari. Afgelopen seizoen werd Schumacher gevraagd Felipe Massa te vervangen nadat deze geblesseerd raakte na een harde crash in Hongarije. De Duitser ging hiermee akkoord, maar moest op het laatste moment alsnog afzeggen wegens fysieke problemen aan zijn nek nadat hij enkele maanden eerder ten val was gekomen tijdens een motorrace. Schumacher is tot de dag van vandaag zeer teleurgesteld dat hij moest afzeggen, en zou alsnog graag willen gaan racen.

Volgens Eddie Jordan heeft er in Abu Dhabi een meeting plaatsgevonden tussen Schumacher, Brawn en Daimler-baas Dieter Zetche. Schumacher staat echter nog onder contract bij Ferrari, maar Luca di Montezemolo zou het contract willen ontbinden omdat een terugkeer van Schumacher goed zou zijn voor de imago van de Formule 1. Zodoende zal Schumacher in 2010 gaan rijden voor MercedesGP waar hij in 2011 wordt vervangen door Serbastian Vettel die nu voor het team van Red Bull uitkomt.

Echter heeft de persvoorlichter van Schumacher inmiddels laten weten dat alle geruchten de grootste onzin is, al wil ze een terugkeer ook niet uitsluiten. Ook wij van F1News zetten vraagtekens bij zijn terugkeer, maar wonderen zijn de wereld nog niet uit. Mocht het Schumacher niet worden zijn er nog andere kandidaten die worden genoemd. MercedesGP geeft voorkeur aan twee Duitse coureurs, maar kijkt ook verder. De naam van Heidfeld wordt ook veelvoudig genoemd maar ook de Pool Kubica zou een kandidaat zijn. Kubica heeft een contract bij Renault, maar dat team is altijd nog niet zeker van deelname in 2010.

Een ding is in ieder geval wel duidelijk. En dat is dat het de komende weken vanzelf duidelijk gaat worden.

(RvR)

Loading