Slechte race KL Minardi Asiatech

[photo1]Het team van KL Minardi Asiatech had zeer goede hoop voor de Grand-Prix van de Verenigde Staten. De Grand-Prix verliep echter zeer teleurstellend, zowel Mark Webber als Alex Yoong kwamen niet aan de finish.

In de race zette beide coureurs snelle tijden op de klokken. De Minardi coureur konden de bolides van Jaguar en British American Racing bijhouden, knap als je bedenkt dat beide Minardi’s vol met benzine zaten. Webber en Yoong gingen namelijk beide voor een strategie met één pitstop.

Webber viel vlak voor zijn eerste pitstop uit met een probleem met zijn stuurbekrachtiging. Een ronde daarna maakt Yoong zijn pitstop, zes ronden na de pitstop ging de KL Minardi Asiatech PS02 echter in rook op. Het Minardi team kijkt nu uit naar de laatste Grand-Prix van het jaar, deze wordt verreden op het circuit van Suzuka in Japan.

“Ik ben blij met mijn prestatie” aldus Alex Yoong. “De rondetijden waren goed, maar het was ook wel frustrerend omdat ik wist dat de motor niet goed was. Op de rechte stukken verloor ik terrein aan mijn teamgenoot terwijl ik met minder downforce reed. Jammer dat de Asiatech kapot ging, de betrouwbaarheid van Asiatech was dit jaar zeer goed.”

[photo2]Mark Webber
“Het ging heel erg goed. We waren erg snel, vooral in het middenstuk van het circuit, op het rechte stuk konden we echter niet inhalen. De jongens voor ons hadden gewoon een hogere topsnelheid. Het ging goed totdat de stuurbekrachtiging problemen gaf, ik kijk uit naar Japan.”

Paul Stoddart – teambaas
“We kenden vandaag weinig geluk. Het stuurbekrachtigingsprobleem van Webber was geen gevaar maar zorgde er wel voor dat hij niet kon finishen. Jammer dat Yoong een motorisch probleem kende, hij reed tot nu toe misschien wel de beste race van zijn loopbaan. We kijken uit naar Japan, daar hoopt het team zich opnieuw te kunnen verbeteren.”

Asiatech maakte vandaag bekend dat een kapotte oliepomp leidde tot het motorprobleem. De motor werd niet meer gekoeld waarna deze te warm werd en in rook opging.

Loading