Speed ondanks kritische Berger vrijwel zeker van stoeltje

[photo1]Ondanks een zeer kritische teambaas lijkt Scott Speed vrijwel zeker te zijn van het tweede Scuderia Toro Rosso stoeltje. Speed is de enige Formule 1 coureur die nog niet door zijn team bij de FIA is aangemeld.

De Amerikaan mocht deze week wel twee keer opdraven voor promotiewerk. Speed was er zelfs bij toen er in Praag door Red Bull een promotiefilm werd geschoten met Coulthard, Webber, en Liuzzi. Deze film zal tijdens de Grand-Prix van Australië vertoond worden.

Daarnaast is Speed afgelopen dinsdag op de luchthaven van Bahrein gezien. Dit betekent dat de 24-jarige Amerikaan waarschijnlijk in actie zal komen tijdens de laatste test van dit seizoen. Tot nu toe heeft Speed nog geen kilometer getest voor Scuderia Toro Rosso.

Ondanks dat Speed lijkt te mogen gaan blijven was teambaas Gerhard Berger gisteren opnieuw zeer kritisch.
“De laatste weken heb ik van Liuzzi meerdere indrukken gekregen dat hij er alles aan doet om alles uit zijn talent te halen, van Speed heb ik deze indrukken nog niet gehad”, aldus Gerhard Berger.

Volgens Berger staat Speed op “Pole-Position” om het Scuderia Toro Rosso stoeltje te krijgen. Daarnaast bevestigde Berger ook dat hij alleen met Speed in onderhandeling is en niet met andere coureurs. Toch heeft Berger Speed al meerdere malen verweten dat hij niet professioneel genoeg is.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading