Spyker bevestigd Sutil

De kogel is door de kerk, de nieuwe teamgenoot van Christijan Albers bij Spyker heet Adrian Sutil. De 23-jarige Duitser heeft een meerjarig contract met Spyker F1 ondertekend.

Sutil testte al diverse malen voor Spyker en kwam afgelopen jaar op de vrijdag driemaal als derde coureur in actie. De Duitser maakte daarbij een uitstekende indruk. Daarnaast schreef Sutil het Japanse Formule 3 kampioenschap op zijn naam. In 2005 was hij tweede in het Europese Formule 3 kampioenschap, Lewis Hamilton werd toen kampioen.

“Ik dacht echt dat ik testcoureur zou worden”, aldus Adrian Sutil. “Maar Michiel Mol en Collin Kolles hebben altijd in me geloofd en veel geduld gehad. Nu is het werkelijkheid geworden. Ik ga mijn best doen om het vertrouwen terug te betalen maar ik ga nu eerst genieten van het mooiste kerstcadeau dat ik ooit heb gehad.”

Tiago Monteiro die de afgelopen twee seizoen als racecoureur voor Midland/ Spyker in actie kwam moet op zoek naar een ander stoeltje. In de Formule 1 zijn alle stoeltjes nu bezet, mogelijk wijkt Monteiro uit naar de Champcars.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading