Spyker in het nauw Update

[photo1]Volgens het Algemeen agblad hebben schuldeisers van Spyker Cars hebben in Maastricht het faillissement aangevraagd van de Nederlandse sportwagenfabrikant. De faillissementsaanvraag omvat zowel het Formule 1 team als de sportwagenactiviteiten.

De faillissementsaanvraag is door Bos Incasso uit Groningen ingediend. Bos incasso doet namens een particuliere partij en verzekeringsmaatschappij Zurich, beide partijen hebben honderdduizenden Euro’s tegoed hebbenvan Spyker Cars.

Victor Muller laat in het Algemeen Dagblad weten zich weinig zorgen te maken.
“Elke dag zijn er honderden faillissementsaanvragen. Met Zurich hebben we een dispuut over de hoogte van de premies. Dit zullen we netjes afhandelen maar we laten ons niet onder druk zetten.”

De woorden van Muller konden er niet zorgen dat het aandeel Spyker Cars met maar liefst 15% zakte. De Nederlandse sportwagenfabrikant laat momenteel een extern onderzoek uitvoeren hoe het in de toekomst verder moet met het bedrijf. De eerste aanbevelingen van het onderzoek worden eind september verwacht.

Aangenomen word dat Spyker Cars haar Formule 1 team zal verkopen. Reden hiervoor zijn de tegenvallende prestaties en de tegenvallende sponsorinkomsten. Inmiddels zouden al vier partijen interesse hebben getoond in het team, één van deze partijen is voormalig Spyker CEO Michiel Mol.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Update
Inmiddels is duidelijk geworden dat Zurich verzekeringen 295.000 euro van Spyker tegoed zou hebben.

De andere particulier zou 50.000 euro tegoed hebben.

Spyker zegt in een officiële reactie niets te hebben gehoord van de particuliere schuldeiser, Spyker zegt deze ook niet te kennen.

Bos Incasso uit Groningen heeft inmiddels in een persbericht laten weten geen enkele betrokkenheid bij de zaak te hebben.

Ook is er geen faillissementsaanvraag ingediend bij de Maastrichtste rechtbank. Het Algemeen dagblad heeft het artikel inmiddels gerectificeerd.

Uiteindelijk verloor het aandeel Spyker wel ruim 12%. Spyker overweegt nu stappen te ondernemen tegen het Algemeen dagblad. Daarnaast heeft Spyker een verzoek ingediend bij de autoriteit financiële markten om naar de koersschommeling van het aandeel Spyker van vandaag te kijken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading