Stephney: Ferrari had ook info van Mclaren

Volgens oud Ferrari medewerker Nigel Stephney had Ferrari ook informatie van Mclaren in huis en is de spionagezaak alleen in Mclaren’s nadeel geweest. Stephney wisselde vorig jaar en dit jaar informatie uit met Mike Coughlan van Mclaren. Deze zaak kwam aan het licht en uitendelijk raakte Mclaren al haar punten in het constructeurs wk kwijt en moest het een boete van 100 miljoen dollar betalen.

Het verhaal lijkt een staartje te krijgen want Stephney bevestigde tegen grandprix.com dat er niet alleen een informatiestroom was van Ferrari naar Mclaren maar ook omgekeerd. Stephney beweert dat hij wist wanneer Mclaren haar pitstops gepland had en hoe de gewichtsverdeling bij Mclaren was. Het enige probleem is volgens Stephney dat hij niks kan bewijzen, er werd wel gepraat binnen het team maar geen emails verzonden.

Stephney zegt dat Ferrari net zoveel voordeel had van de informatie dan Mclaren en dat Ferrari haar punten ook zou moeten verliezen. Verder begreep hij niet dat de vraag niet omgekeerd werd gesteld of Ferrari ook informatie over Mclaren ontving. Feit is dat Stephney te laat met zijn verhaal komt aangezien de hoorzittingen zijn geweest en de zaak is gesloten. Met alle gevolgen vandien.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading