Stoddart wil Verstappen en Doornbos naar Amerika halen

[photo1]Voormalig Minardi eigenaar Paul Stoddart heeft gisteren officieel bekend gemaakt dat hij een meerderheidsbelang heeft genomen in het Champcar team HVM Racing. Volgend jaar zal Stoddart als teameigenaar in Amerika met twee auto’s onder de naam “Minardi Team USA” in actie komen.

Stoddart liet meteen optekenen dat hij Jos Verstappen en Robert Doornbos graag als coureurs in huis wil halen. Verstappen liet eerder al weten graag in de Amerikaanse Champcar serie te willen rijden. De Nederlander is al enige tijd in gesprek met diverse team en testte vorig jaar al een voor HVM.

Doornbos liet eerder weten zich enkel en alleen op de Formule 1 te richten. Hij lijkt echter op dat de deur voor Doornbos in de Formule 1, ondanks de goede prestaties van de Nederlander, gesloten blijft. Doornbos zou alleen kunnen testen bij Red Bull en zelfs deze optie zou momenteel onzeker zijn. Red Bull zal mogelijk helemaal geen testcoureur in dienst nemen.

Stoddart bevestigde gisteren dat Doornbos inmiddels met Minardi Team USA in onderhandeling is. Het lijkt er op dat Doornbos nu toch verder kijkt dan alleen de Formule 1. Doornbos heeft de steun van zijn persoonlijke sponsoren. Deze lieten eerder al weten zich graag aan een mogelijk nieuw team van Stoddart te verbinden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading