Stopt Cosworth?

[photo1]Cosworth, motorenleverancier van Jaguar, Minardi, en Jordan, denkt erover om uit de Formule 1 stappen. Cosworth doet dit als men verplicht word motoren te verkopen die slechts 10 miljoen Amerikaanse Dollars kosten.

“Het is onrealistisch om een Formule 1 motor te gaan verkopen die slechts 10 miljoen Amerikaanse Dollars kost,” aldus een woordvoerder van Cosworth. “Het zou wel kunnen, maar deze motor zal dan absoluut niet competitief zijn. Om een competitieve motor te bouwen is veel meer geld nodig.”

Honda en BMW lieten eerder ook al weten niet blij te zijn met het voorstel van de FIA om goedkope motoren te leveren. De FIA stond het gebruik van traction-control toe, maar in ruil daarvoor moeten de motorenfabrikanten goedkope klantenversies van haar motoren gaan leveren.

De enige motorenfabrikant die hier geen probleem mee heeft is Mercedes. De Duitse motorenfabrikant heeft al een klantenversie van haar Formule 1 krachtbron voor 10 miljoen Amerikaanse Dollars in de verkoop gedaan. Mercedes is momenteel met Jordan en Sauber in gesprek om deze teams volgend seizoen van motoren te voorzien.