Super Aguri komt met derde bolide

[photo1]Super Aguri F1 zal voor de Grand-Prix van Europa op de Duitse Nurburgring drie bolides inzetten. Het Japanse team wil met een derde bolide de achterstand op de andere teams goed maken.

De maatregel wordt mogelijk genomen omdat het team langer moet wachten op de nieuwe auto, Super Aguri maakt nu nog gebruik van een doorontwikkelt Arrows A23 chassis. Het team plande de nieuwe eigen auto in San Marino al in te kunnen zetten, vervolgens werd dit uitgesteld tot de Grand-Prix van Spanje en later zelfs Engeland. Nu is bekend gemaakt dat de nieuwe auto er niet voor de Grand-Prix van Frankrijk zal zijn (16 juli).

“Dit is een effectieve maatregel’”, aldus financieel directeur Wayne Humphreys tegenover persbureau Reuters. “We willen de nieuwe wagen ruimschoots voor Frankrijk af hebben. Dan kunnen we voor de Grand Prix uitgebreid op Silverstone testen. De nieuwe auto zal gebaseerd zijn op de Super Aguri SA05 maar zal niets van het voormalige Arrows in zich hebben.”

Wie de derde Super Aguri in Duitsland gaat besturen is voorlopig nog een raadsel. Mogelijk zal de Fransman Franck Montagny tweede rijder worden in plaats van de Japanner Yuji Ide. Ide zou dan derde Super Aguri F1 coureur worden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading