Super Aguri krijgt definitieve groene licht

[photo1]Dit seizoen zullen er 22 auto’s aan de start staan voor de Grand-Prix, de FIA maakte vandaag bekend dat het nieuwe team Super Aguri het groene licht heeft gekregen. Het nieuwe Japanse team heeft aan alle financiele eisen voldaan en toestemmening van alle andere Formule 1 teams.

Het nieuwe team dat de Japanse nationaliteit heeft is in het Engels Leafield gevestigd. Het team huist in de voormalige Arrows fabriek en zal tijdens de eerste Grand-Prix ook gaan gebruik gaan maken van het Arrows A23 chassis. Honda zal motoren leveren en Takuma Sato lijkt verzekerd van één van de twee stoeltjes. Het tweede stoeltje lijkt overigens naar een andere Japanner te gaan.

Na enkele Grand-Prix komt Super Aguri met een nieuw chassis, aan dit chassis wordt momenteel hard gewerkt in Engeland. Super Aguri is overigens geen juniorteam van Honda, het team krijgt wel Honda motoren maar heeft verder geen banden met de autofabrikant.

Het team is eigendom en wordt geleid door Aguri Suzuki, deze Japanner reed begin jaren ’90 Formule 1. Suzuki werd toen de eerste Japanner die een podium in de Formule 1 wist te behalen. De afgelopen jaren was Suzuki als teameigenaar in het Japanse Formule 3000 en GT kampioenschap actief.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading