Super Aguri mist GP Spanje?

Het is hoogst onzeker of het Super Aguri F1 team zal deelnemen aan de Grand-Prix van Spanje. Honda lijkt de enige hoop van het kleinste Formule 1 team te zijn.

In 2006 was Honda nauw betrokken bij de start van Super Aguri. Vorig jaar besloot Honda haar steun aan Super Aguri F1 te verkleinen. Super Aguri F1 moest op eigen benen gaan staan.

Halverwege vorig jaar kwam Super Aguri al in de problemen, enkele grote sponsoren kwamen uiteindelijk toch niet met geld over de brug. Begin dit jaar werd de komst van een investeerder aangekondigd. De Magna Group zou miljoenen Euro’s in het team gaan steken waardoor de toekomst zeker zou zijn gesteld. Tevens zou Super Aguri F1 helemaal los komen van Honda.

De Magna Group liet afgelopen week echter plotseling verstek gaan waardoor de problemen groter dan ooit zijn voor Super Aguri F1. Het team heeft te weinig financiële middelen om op eigen kracht naar Spanje af te reizen.

Honda zal maandag of dinsdag een beslissing nemen. Het grote probleem is daarbij echter dat Honda meer hulp moet bieden dan alleen voor de Spaanse Grand-Prix.

Volgens de Formule 1 reglementen moet alle deelnemende teams deelnemen aan alle kwalificaties. Gebeurd dit niet dan wordt een team uitgesloten van de sport.

Loading