Super Aguri presenteert SA07 en nieuwe sponsor

[photo1]Super Aguri heeft als laatste Formule 1 team haar auto voor 2007 gepresenteerd. In de pitsstraat van het circuit van Albert Park werd de SA07 onthuld.

Naast de presentatie van de SA07 werd ook bekend dat Super Aguri erin is geslaagd een grote sponsor aan zich te binden. Het bedrijf SS United Oil and Gas heeft zich aan het team verbonden.
“SS United Oil and Gas is niet onze titel – of hoofdsponsor”, aldus managing director Daniele Audetto. “Gesprekken met potentiële hoofdsponsor zijn bekoeld nadat Williams en Spyker de media vertelden dat onze auto illegaal zou zijn. Onze auto is echter 100% legaal.”

De Super Aguri SA07 is ontwikkeld door Super Aguri ontwerper Peter McCool en de Honda R&D fabriek in Japan. De Super Aguri SA07 herbergt overduidelijk enkele Honda trekjes. Daarnaast maakt de Super Aguri ook gebruik van een Honda versnellingsbak en Honda motor.

[photo2]Opvallend is dat teambaas Aguri Suzuki liet weten niet helemaal tevreden te zijn: “Ik had graag nog wat meer tijd gehad. We hebben ons schema af kunnen werken maar we hadden de betrouwbaarheid graag willen verbeteren.”

“Ik ben wel blij zoals de auto hier staat. De Super Aguri SA07 is een grote stap voorwaarts ten op zichte van onze auto van vorig jaar. Het aërodynamische pakket is verbeterd, de gewichtverdeling is beter, en dankzij de Honda motor en versnellingsbak hebben we ook meer vermogen.”

[photo3]Super Aguri F1 heeft zich dit jaar als doel gesteld haar eerste WK-punten in het wereldkampioenschap Formule 1 te scoren. Aan het einde van het seizoen willen de Japanners een stabiele middenmotor zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading