Superlicentie Van der Garde nog altijd niet in orde

[photo1]Giedo van der Garde heeft nog altijd niet de beschikking over een superlicentie. De testcoureur van Spyker mag hierdoor niet in actie komen tijdens de Formule 1 Grand-Prix weekenden.

Kern van het probleem ligt bij Super Aguri F1. Super Aguri F1 zegt nog altijd een contract te hebben met de Nederlander. De FIA heeft aangegeven dat het contract van Van der Garde bij Super Aguri rechtsgeldig is.

Super Aguri F1 wil het contract van de Nederlander niet ontbinden. Zolang Van der Garde twee contracten heeft bij twee verschillende Formule 1 teams zal hij niet de beschikking krijgen over een superlicentie.

Voor Van der Garde lijken er twee oplossingen te zijn, het contract bij Super Aguri F1 afkopen of zijn contract bij Spyker F1 opzeggen en alsnog voor Super Aguri F1 gaan testen.

Van der Garde laat in Formule 1/ Racereport weten op dit moment nog geen beslissing te hebben genomen.
“Mochten we er met Super Aguri F1 niet uitkomen dan zouden we kunnen kijken of we het contract met Spyker kunnen ontbinden. Ik heb er eigenlijk nog niet over nagedacht. Een Formule 1 auto is een Formule 1 auto, ik kan in elke auto leren.”

De laatste oplossing is de FIA Contract Recognition Board. Mochten Van der Garde, Spyker, en Super Aguri F1 er niet uitkomen dan zal deze instantie een bindende uitspraak doen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading