Sutil zegt bij Force India F1 te blijven

Waarschijnlijk is Adrian Sutil niet helemaal zeker over zijn toekomst in de Formule 1 voor volgend jaar, anders zou de Duitser nu niet al roepen dat hij voor volgend jaar een waterdicht contract heeft Force India F1.

Sutil debuteerde vorig jaar in de Formule 1 en kende een zeer goed seizoen. De Duitser werd zelfs even in verband gebracht met McLaren als opvolger van Fernando Alonso. Dit jaar is het seizoen van Sutil stukken minder spectaculair. Vooral in het begin van het seizoen kon Sutil zijn teamgenoot Fisichella niet bijbenen en haalde hij regelmatig de eindstreep in de race niet.

Alleen in Monaco maakte Sutil indruk in de regen. Op een mooie vierde plek liggend werd Sutil echter door wereldkampioen Kimi Raikkonen uit de race gereden.

“Ik ben relaxt”, aldus Sutil. “Ik heb een contract bij Force India F1 dat ook volgend jaar geldig is. Ik zie op dit moment geen gevaar. Mijn contract is waterdicht en het team is altijd erg loyaal naar mij geweest.”

Gevaar lijkt er wel te zijn van Karun Chandok. Chandok rijdt GP2 en staat momenteel 7e in het kampioenschap. De Indiër is goed bevriend met Force India F1 teambaas Vijay Mallya.

“Ik denk dat zowel Fisichella als ik het goed hebben gedaan dit seizoen”, zo gaat Sutil verder. “Ik zie geen reden waarom het team zou moeten veranderen.”

Loading