Haas F1 team klaagt voormalig teambaas Guenther Steiner aan

Haas F1 team
Haas F1 team

Nadat Guenther Steiner eerder al het Haas F1 team had aangeklaagd is het deze keer de beurt aan het Haas F1 team om Guenther Steiner aan te klagen.

Guenther Steiner had het Haas F1 team aangeklaagd omdat er commissies niet betaald zouden zijn maar het Haas F1 team klaagt nu Steiner aan voor inbreuken op handelsmerken in Steiner zijn boek ‘Surviving to Drive’. Haas Automotion, het moederbedrijf boven het Haas F1 team, klaagt Steiner aan voor het boek dat hij zonder toestemming zou gemaakt hebben.

“In 2023 heeft Steiner zonder toestemming van Haas Automation een publicatie met de titel ‘Surviving to Drive’ (het ‘Beschuldigde Product’) geschreven en op de markt gebracht, gepromoot, verkocht, gedistribueerd en daarvan geprofiteerd,” zo valt te lezen in het document.

“In deze publicatie werden de Haas Automation-handelsmerken en het Haas Automation-handelsimago op onrechtmatige wijze gebruikt en weergegeven en dat gebeurt nog steeds, voor persoonlijk financieel gewin en onrechtmatige winst van Steiner. Haas Automation heeft nooit toestemming gegeven voor het gebruik door Steiner van de Haas Automation-handelsmerken of het Haas Automation-handelskleed op het beklaagde product.”

Het wordt nu afwachten hoe de rechtbank het ‘eerlijk gebruik van afbeeldingen en media’ door Steiner en Ten Press zal beoordelen en of als ‘fair use’ zal beschouwd worden.