Teams en FIA praten morgen opnieuw

De FOTA en FIA komen op dinsdag opnieuw bijeen, ditmaal in Monaco waar het aanstaande weekend de Grand Prix wordt verreden.
Eerdere onderhandelingen over de omstreden budget-beperkingen hebben nog geen resultaat geboekt.

Bij de volgende ontmoeting zullen volgens de Engelse krant The Guardian de F1 teams komen met alternatieven zolas bijvoorbeeld minder windtunnelgebruik en het “bevriezen” van de lage motorenkosten voor klantenteams.

Aangenomen wordt dat FIA president Max Mosley de teams tot vrijdag de tijd zal geven om hun voorstellen te formaliseren. Ook suggereerde hij dat er nog wel wat speling is als het gaat om de budgetlimiet van 40 miljoen pond.

Ondertussen heeft Ferrari bevestigd dat het niet zal afzien van gerechtelijke stappen tegen de FIA. Een woordvoerder van het team hield desgevraagd vol dat het team zich terugtrekt als de nieuwe regels daadwerkelijk van kracht worden.

Maar Frank Williams deelt de mening van Mosley, namelijk dat aan de dreigementen van de protesterende teams niet al te zwaar getild moet worden. “Ik acht het onwaarschijnlijk dat ook maar een van de teams niet voorbereid is om gewoon te racen volgend jaar.”, aldus de eigenaar van het gelijknamige F1 team.

Loading