Teams klaar voor testsessies

[photo1]De meeste Formule 1 teams zijn weer klaar om te gaan testen. Morgen gaan de eerste Formule 1 bolides in Spanje weer de baan op om te beginnen aan de gebruikelijke wintertestsessies.

De teams van Ferrari, British American Racing, Jaguar, en Toyota komen in actie op het circuit van Barcelona. Luca Badoer zal morgen achter het stuur van de Ferrari kruipen. Braziliaan Luciano Burti test woensdag op het circuit van Mugello in Italië. Burti rijdt volgend jaar waarschijnlijk opnieuw als testcoureur voor Ferrari.

Jaguar gaat de nieuwe Cosworth motor testen, Pizzonia en Webber zullen beide in actie komen. Toyota test ook ter voorbereiding van volgend jaar en zal met haar nieuwe coureurs in actie komen.

British American Racing zal met Anthony Davidson aftrappen, de Engelsman zal de transmissie en elektronische componenten voor volgend jaar testen. Button mag pas in januari in actie komen, Button zit nog tot 31 december vast aan een contract met Renault.

Op het circuit van Valencia komen de teams van Sauber, McLaren, Minardi, Renault, en Williams in actie. McLaren komt met Raikkonen, Coulthard, en Wurz in actie. Het team van Ron Dennis test dus als één van de weinige teams op volle sterkte.

Het team van Minardi komt in een oude PS01 met Fransman Franck Montagny en Sergey Zlobin in actie. De PS01 is wel voorzien van een versnellingsbak van dit jaar.

Williams zal de talenten Luizzi en Pantano testen, deze maken beide kans op een teststoeltje. Montoya en Gené komen overigens ook in actie.

[photo2]Sauber test overigens met Nick Heidfeld en Heinz Harald Frentzen, het Zwitserse team test met de motor die het dit jaar ook gebruikte.

Loading