“Teams mogen drie Grand-Prix missen” – Todt

Er is goed nieuws voor US F1 en het met financiele probleemlijdende Campos Meta. De FIA heeft besloten dat een team dit jaar zonder gevolgen drie races mogen missen. Als voor de twee genoemde teams het seizoen te vroeg komt, kunnen ze drie races missen voor ze worden geschrapt uit het kampioenschap. Dat vertelde FormuleI-president Jean Todt tegen de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

“Tijdens de laatste bijeenkomst van de World Motor Sport Council is besloten dat een team drie races van het wereldkampioenschap mag missen. Dit hoeven niet drie races achter elkaar te zijn.” zei Todt.

“Mocht een van de nieuwe teams dit jaar helemaal niet aan de start kunnen verschijnen, dan zal daar niet automatisch een nieuw team voor in de plaats komen.” voegde de FIA- president toe. “Als een team zich terugtrekt uit het kampioenschap, betekent dat niet dat er automatisch een nieuw team voor in de plaats komt. Het is altijd aan de FIA om te beslissen of een team in aanmerking komt voor een startbewijs of niet.”

Het is wel slecht nieuws voor Stefan Grand Prix dat geen startbewijs en wel heeft aangekondigd te zullen afreizen naar Bahrein om daar startklaar te zijn in het geval van forfait van een van de nieuwe teams, maar dat heeft nu weinig zin.

(pg)