Teams testen nieuwe bolides, zware crash Hamilton

[photo1]De teams kwamen vandaag opnieuw in actie om de nieuwe bolides te testen met het oog op het nieuwe seizoen. McLaren kwam vandaag in Valencia in actie, Ferrari opnieuw in het Italiaanse Vallelunga. Honda kwam vandaag voor het eerst met de nieuwe Honda R107 in actie op het circuit van Barcelona.

Het grote nieuws kwam vanaf het circuit van Valencia. Lewis Hamilton schreef een splinternieuwe McLaren MP22/4 af. De Brit testte achter gesloten duren. McLaren wilde niet veel kwijt over de crash. Het team wilde niet bevestigen of de crash is veroorzaakt door een mechanisch defect of een rijdersfout. Het team bevestigde alleen dat de MP22/4 niet in Spanje gerepareerd kan worden en dat Lewis Hamilton 100% oké is. Voor Hamilton zit de test in Valencia er nu al op.

Ferrari moest het in het Italiaanse Vallelunga doen met slecht weer. Dankzij hevige regenval konden Massa en Raikkonen hun programma’s niet volledig afwerken. Massa testte vandaag in de nieuwe Ferrari terwijl Raikkonen in de auto van vorig jaar reed. Massa was uiteindelijk een halve seconde sneller dan zijn Finse teamgenoot.

Honda startte een testsessie na haar presentatie. Jenson Button viel voor het oog van de wereldpers al in zijn eerste ronde stil. De Honda R107 kon snel gerepareerd worden maar pijnlijk bleef het incident voor het Japanse team wel.

Testsessie Barcelona dag 1
nog niet bekend

Testsessie Valencia dag 2
1. F. Alonso McLaren 1:11.698 76
2. L. Hamilton McLaren 1:12.596 33

Testsessie Vallelunga dag 3
1. F. Massa Ferrari 1:13.029
2. K. Räikkönen Ferrari 1:13.587

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading