Tegenvallende race voor Toyota

De race op de Nurburgring verliep alles behalve soepel voor het team van Toyota. Mika Salo moest wederom opgeven en ook McNish heeft niet kunnen overtuigen.

McNish had ons het volgende te vertellen: “Ik had wat kleine problemen met de tractie aan het begin van de race, gelukkig was dat snel verholpen en verder liep de wagen zeer soepel. [photo2]
Bij mijn eerste pitstop verloor ik ongeveer 6 seconde door problemen met mijn linker voorband. Daarnaast had ik enorm veel last van mijn schouder door een nieuw stoeltje. Het deed na de tweede stop zoveel pijn dat het eigenlijk een wonder is dat ik de race heb weten uit te rijden. Morgen zal ik weten of ik komende week kan testen of niet.
Ik weet echter wel zeker dat ik mijn thuis Grand Prix niet zal missen.”

Salo vertelde over de problemen die hij had: “Ik had gekozen voor een 1 stops strategie, maar de bandenkeuze was verkeerd in combinatie met de hoeveelheid brandstof. Hierdoor was de wagen moeilijk onder controle te krijgen. Daardoor ging ik ook een paar keer off track en spinde ik. [photo1]
Hierdoor moest ik ook eerder naar de pits en moest ik daarna dus nog een tweede keer stoppen voor een bandenwissel.
Ik denk dat mijn uitvallen te maken heeft met problemen aan de versnellingsbak, maar dat weten we pas zeker na verder onderzoek”

Het team van Toyota zal terug reizen naar het circuit Paul Ricard en zal daar woensdag tot en met vrijdag testen.

Loading