Teleurstellende kwalficatie Doornbos

[photo1]Met het doel om net als gisteren een opmerkelijke prestatie neer te zetten, was Robert Doornbos vandaag iets té enthousiast in zijn kwalificatieronde op de 4.309 kilometer lange Autodromo José Carlos Pace. Halverwege zijn ‘vliegende ronde’ spinde de 24-jarige Minardi-coureur in de bocht Mergulho van de baan, waardoor hij genoegen moest nemen met de 20e gridpositie voor de 71 ronden tellende race morgen.

Vlak voor aanvang van de kwalificatie kende de wagen van Doornbos een technisch probleem met de sensor van de versnellingsbak, welke op knappe wijze tijdig door zijn mechanics verholpen werd. In zijn kwalificatieronde zette Doornbos aanvankelijk een scherpe tussentijd neer in de eerste sector, alvorens van de baan te geraken in de tweede sector. Omdat zijn kans op het neerzetten van een snelle kwalificatietijd hiermee verkeken was koos Doornbos ervoor om zijn run voortijdig af te breken.

Robert Doornbos: “Jammer dat ik vandaag niet de potentie van de wagen in een snelle tijd heb kunnen uitdrukken. Vlak voor aanvang van mijn run kende we een probleem met de sensor van de versnellingsbak welke heel snel door mijn monteurs verholpen werd. Zoals altijd in de kwalificatie pushte ik extra hard in mijn vliegende ronde, maar raakte ik in de voorlaatste bocht een hobbel verkeerd waardoor ik de controle over de wagen verloor. Positief is dat we ons met veel benzine aan boord gekwalificeerd hebben, waardoor ik morgen een lange eerste stint kan rijden alvorens een pitstop te hoeven maken.”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading