Terugloop bezoekersaantallen Monza verwacht

[photo1]De organisatie van de Italiaanse Grand-Prix verwacht dit jaar minder toeschouwers op het circuit van Monza. De voorverkoop voor de Grand-Prix bleef tot nu toe achter bij voorgaande jaren.

De bezoekersaantallen voor de Italiaanse Grand-Prix dalen als sinds 2000. In dat jaar kwamen er nog 160.000 bezoekers naar het circuit, vorig jaren waren dit er nog maar 117.000. De organisatie zegt dat de bezoekersaantallen teruglopen omdat veel mensen kiezen voor een bezoek aan de Grand-Prix van China, Turkije, en Bahrein. De kosten om deze Grand-Prix te bezoeken liggen daar lager.

Daarnaast lijkt het bezoekersaantal dit jaar opnieuw te zakken door de tegenvallende prestaties van Ferrari. Michael Schumacher heeft dit jaar een moeilijk seizoen en verwacht geen verbetering tijdens de Grand-Prix van Italië
“Ik hoop dat we voor punten kunnen gaan, een podium acht ik uitgesloten. We moeten hard blijven werken want één moeilijk jaar mag er niet de oorzaak van zijn dat we nog verder weg zakken. We zijn gemotiveerd en gefocust om terug te komen aan de top van de Formule 1. De laatste test in Monza lieten wat verbetering zijn maar we zeker nog niet goed genoeg.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading