Test Dominguez volgende week Jordan? –Update–

[photo1]De Engelse website GP2005 meld dat de Mexicaan Mario Dominguez volgende week voor Jordan test. Volgens deze website zou Doornbos niet testen.

Doornbos zei gisteren nog dat de coureurs die volgende week testen ook in Melbourne in de auto zitten. Narain Karthikeyan zou al een contract bij Minardi hebben. Mochten de geruchten kloppen kan zal Robert Doornbos in Melbourne niet in een Formule 1 bolide aan de start staan.

Doornbos heeft nog andere opties, zou kan hij ook testcoureur worden bij Red-Bull en B.A.R. De Nederlander heeft vorige week een contract ondertekend met een grote nieuwe sponsor, hiermee kan de coureur aan alle financiële eisen van Jordan voldoen. Een contract tussen Jordan en Doornbos is er echter nog steeds niet.

Volgens GP2005 bezoekt Dominguez dinsdag de Jordan fabriek nabij Silverstone om een stoeltje te laten schuimen. Woensdag zal de Mexicaan dan testen. Daarnaast meldt de website ook dat Jordan niet met de nieuwe auto zal testen maar met een doorontwikkelde 2004 bolide die met de nieuwe Toyota krachtbron is uitgerust.

Dominguez heeft overigens al een contract met Herdez Racing in de Champcar series. Dit team heeft hem recentelijk nog bevestigd. Dit wil overigens niet zeggen dat de Mexicaan dit jaar niet voor Jordan zou kunnen rijden. In de racerij hebben contracten namelijk niet zoveel waarde, kijk dus niet verbaasd op als Dominguez binnenkort als Jordan piloot wordt gepresenteerd.

Update 16.12
Inmiddels gonst het van de geruchten omtrent de Jordan stoeltjes. Volgens een andere Britse website, grandprix.com, maakt Jordan vanavond bekend dat het Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro als coureurs heeft vast gelegd.

Monteiro, een Portugees, was vorig jaar testcoureur van Minardi. De coureur reed nauwelijks en staat ook niet te boek als groot talent. Mocht Monteiro vanavond worden gepresenteerd dan heeft geld waarschijnlijk de doorslag gegeven. We houden je op de hoogte!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading