Testsessie Barcelona: Dag 2

Vandaag kwamen de teams voor de tweede dag in actie op het circuit van Barcelona. Omstreeks 10 uur kwamen de eerste regendruppels echter naar beneden, dit had groot effect op de tijden.

David Coulthard zette tot nu toe de snelste tijd neer, zijn tijd 1:20.816 bleek snel genoeg om Ralf Schumacher en Pedro De La Rosa nipt voor te blijven. Coulthard reed met een nieuwe voorvleugel die iets hoger was.

Tevens reed Toyota met een versnellingsbak met 6 versnellingen, aanvankelijk zou het team met 7 versnellingen starten. De motor is met de huidige versnellingsbak echter makkelijker te bedienen, de versnellingsbak is semi-automatisch. In de fabriek in Keulen werkt het team aan een automatische versnellingsbak met 7 versnellingen. Toyota zal in Melbourne echter met de huidige versnellingsbak starten.

Later vandaag zal ook Luciano Burti zijn debuut voor Ferrari maken. Een andere debutant Felippe Massa reed vandaag als enigste coureur met HANS. Dit systeem dat al in de DTM gebruikt word beschermd de nek bij een mogelijke crash. Massa bezocht tevens even de grindbak, de Braziliaan hield de wagen echter knap uit de bandenmuur.

Later meer

Loading