“Tiende plaats is miljoenen waard” – Mike Gascoyne

De technisch-directeur Mike Gascoyne wil dit jaar met Lotus voor de tiende plaats gaan in het constructeurskampioenschap. Volgens Gascoyne is de tiende plaats miljoenen aan televisie-gelden waard.

“Een van de drie nieuwe teams zal tiende worden”, aldus Gascoyne. “Eerlijk gezegd denk ik niet dat de nieuwe teams punten gaan halen. Finishen en elfde, twaalfde, en dertiende plaatsen wordt daarom enorm belangrijk.”

Alleen de top 10 van de beste team heeft volgend jaar recht op een deel van de inkomsten van de FOM, eigenaar van de Formule 1. Topteams zoals Ferrari en McLaren ontvangen jaarlijks tientallen miljoenen van de FOM. Voor Lotus zouden de miljoenen van de FOM voor een boost kunnen zorgen.

Lotus en Mike Gascoyne zijn opvallend openlijk, Gascoyne kondigde in Bahrein via zijn mobiele telefoon op Twitter zelfs een pitstop aan van Jarno Trulli:
“Waarom niet? Het is toch mooi om open te zijn voor de fans. Onze eigenaar Tony Fernandes juicht het openlijk toe, hij is een enorm liefhebber van de sport. Wij willen ons op deze manier extra profileren.”

“De komende drie Grand-Prix willen we de finish halen en data verzamelen. De betrouwbaarheid is belangrijk. Van daaruit kunnen we gaan bouwen aan de snelheid, vanaf de Spaanse Grand-Prix verwacht ik echte verbetering.”

(pg)