Tips voor als je met de auto naar het circuit van Zandvoort gaat

Als je een echte Formule 1-fan bent en de jaarlijkse “thuiswedstrijd” van Max Verstappen niet wilt missen, hebben we wat handige tips voor je. Vooral als je met de auto gaat. Het contract met de FIA loopt gelukkig tot eind 2025, dus we kunnen nog minstens twee races van Max Verstappen in Nederland verwachten. Hoewel de kans groot is dat het contract wordt verlengd, is dat nog niet zeker. Omdat het nogal een gedoe is om bij Zandvoort te komen, delen we wat tips met je, vooral als je met de auto gaat. Tijdens de kwalificaties en de race zelf komen namelijk meer dan 300.000 mensen naar het circuit.1

Tip #1 – Zorg dat je goed voorbereid bent
Voordat je vertrekt, is het belangrijk om te controleren of je alles hebt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt, moet je misschien even zoeken naar de knopjes voor de airco. Gelukkig is dit bij de nieuwe Nissan Qashqai vrij duidelijk en kun je zonder problemen naar Zandvoort rijden. Neem wel een tas met eten en drinken mee, omdat je mogelijk in een verkeersopstopping terechtkomt vlak voordat je Zandvoort bereikt. Het is beter om met het openbaar vervoer te reizen, maar dat is niet altijd mogelijk.

Tip #2 – Plan een handige route
De snelste route op je routeplanner is in de praktijk niet altijd de snelste. Vertrek op tijd en kijk goed waar je het beste kunt rijden. Er zijn duizenden auto’s die dezelfde kant op gaan, dus het is slim om een slimme route te plannen. Als je een nieuwe Nissan Qashqai 2023 hebt, kun je het handige scherm gebruiken om eenvoudig de route in te stellen en mogelijk de drukte te vermijden. Houd ook de verkeersinformatie op de radio in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over Zandvoort.

Tip #3 – Zet je auto buiten de stad
Het is niet ideaal, maar het bespaart je tijd en frustratie. Kies voor een van de P+R-parkeerplekken in de omgeving, zoals Handelsplein en Buitenplein Amstelveen, Mahler in Amsterdam-Zuid en Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Parkeer daar je Nissan Qashqai e-POWER veilig en neem een pendelbus naar het circuit. Vaak ben je sneller dan wanneer je in het centrum van Zandvoort probeert te parkeren. Bekijk van tevoren welke plekken het handigst zijn, omdat je ook weer terug moet.