Toro Rosso gaat uitbreiden

[photo1]Scuderia Toro Rosso is een groot recruitment programma gestart om vanaf 2010 een zelfstandig constructeur te worden.

Toro Rosso gaat in 2010 de ondersteuning van Red Bull verliezen, dit betekend dat het team dan ook haar eigen auto moet gaan bouwen. Volgend jaar mag het team nog wel gebruik maken van het chassis van moederteam Red Bull Racing.

Door het nieuwe recruitment programma wil Toro Rosso in eerst instantie 50 nieuwe mensen aannemen voor de fabriek in het Italiaanse Faenza. Fabio Segalini is als eerste aangetrokken door Toro Rosso, Segalini was onder andere nauw betrokken bij de ontwikkeling van de huidige GP2 bolide.

De faciliteit in Faenza is de voormalige fabriek van het Minardi F1 team. In Faenze ontwikkelde Minardi vroeger haar bolides, Toro Rosso onderhoudt hier momenteel alleen haar bolides. De ontwikkeling gebeurd volledig bij Red Bull in Milton Keyes in Engeland. Voor 2010 moet de faciliteit in Faenza, zonder steun van Red Bull, voor Toro Rosso een eigen bolide gaan ontwikkelen.