Toto Wolff haalt in nieuw F1-boek opnieuw hard uit naar voormalig F1-racedirecteur Michael Masi: “Hij was een volslagen pathologische egomaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

We zijn ondertussen tweeënhalf jaar verder maar het zit Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff duidelijk nog steeds erg diep dat Mercedes en Lewis Hamilton tijdens een fel omstreden seizoensfinale in Abu Dhabi de strijd om de F1-titel in 2021 verloren. In een nieuw F1-boek haalt Toto Wolff immers opnieuw snoeihard uit naar voormalig F1-racedirecteur Michael Masi.

De omstandigheden van de seizoensfinale op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi in 2021 zijn algemeen bekend. Hoe die titelstrijd in omstreden omstandigheden beslist werd ook. Max Verstappen behaalde zijn eerste wereldtitel ten koste van een mogelijke achtste wereldtitel voor Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton liet onlangs nog verstaan zich beroofd te voelen van die wereldtitel en ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zit het nog steeds duidelijk erg diep. In zijn nieuw F1-boek ‘The Formula” haalt Toto Wolff immers nog eens snoeihard uit naar de Michael Masi die als racedirecteur tijdens de bewuste seizoensfinale enkele omstreden beslissingen nam.

“Als ik er weer aan denk, dan is het zo oneerlijk wat Lewis en het team die dag is overkomen,” vertelt Toto Wolff tegen Joshua Robinson en Jonathan Clegg die samen het boek ‘The Formula’ schreven en als sportjournalist voor ‘The Wall Street Journal’ werken. “En dat één individu zich niet aan de regels hield en het gewoon liet gebeuren. Terwijl het een totaal onbelangrijk persoon is: hij woont aan de andere kant van de wereld en niemand is in hem geïnteresseerd.”

“Hij was echt een volslagen pathologische egomaan. Het is drama en glorie, maar dit is wat de sport zo onweerstaanbaar maakt. Iedereen zag het drama van een achtvoudig wereldkampioen die beroofd werd van zijn titel. Ik had het liever anders zien eindigen, maar de race heeft onmiskenbaar zijn stempel op de geschiedenis gedrukt.”