Toyota dolblij

[photo1]Cristiano Da Matta en Oliver Panis kwamen vandaag voor Panasonic Toyota als respectievelijk 7e en 11e aan de finish. Voor het eerst in de historie van de Formule 1 leidde een Toyota de wedstrijd. Da Matta reed 18 ronden aan de leiding voordat hij een pitstop moest maken, hierdoor viel de Braziliaan terug, toch wist hij nog als 7e over de streep te komen.

“Ik heb van de race genoten”, aldus Cristiano da Matta. “Een 7e plek is een fantastische beloning voor dit mooie weekend. We hadden een goede strategie en de auto was erg goed. Ik heb zelfs aan de leiding gereden, ik ben dat wel gewend, maar dit was de eerste keer in de Formule 1, dat gaf toch wel een speciaal gevoel. Ik wist dat het niet lang zou duren, ik heb mijn best gedaan en van het moment genoten. We zijn erg verbeterd in de laatste paar races, we gaan dit jaar nog scoren, maar belangrijker, volgend jaar dan zullen we erg sterk zijn.”

Oliver Panis
“We hadden driestop strategie, we hebben vandaag het maximale behaald. Het was fantastisch voor het team om te zien dat we een tijdje aan de leiding reden. Het is een extreem positief weekend voor ons geweest.”

Ove Andersson – teambaas
“Het is goed om wederom punten te behalen, we hebben er nu al 7. Dit laat ook zien dat het team verbeterd is. Het was echt fantastisch om de race 18 ronden te leiden, 1/3 deel van de Grand-Prix. Het team heeft fantastisch gewerkt, en natuurlijk Panis en Da Matta hebben vandaag uitmuntend goed gereden.”