Toyota met gemengde gevoelens naar huis

Het Panasonic Toyota Team had vandaag een goede dag. In een spannende race waarin de safety car tot twee keer toe naar buiten moest komen wisten de beide bolides vlak achter elkaar over de finish te komen. Mika Salo finishte als achtste op de voet gevolgd door Alan McNish die slechts 0.2 seconde achter zn teamgenootje zat.

Mika Salo was na afloop redelijk tevreden: “Ik had een goede race totdat the safety car naar buiten kwam en ik een vergissing maakte in de planning van mijn pit stop, ik denk dat dit de soort dingen zijn die we als team zullen moeten leren dit jaar. Maar een finish voor beide bolides is natuurlijk weer een pluspunt.”

[photo1]Alan McNish vond het jammer te zijn onderbroken door de safety car situaties: “De safety car heeft onze strategie om zeep geholpen en ik denk dat we zonder die situaties beide bolides in de punten hadden kunnen krijgen. We waren erg competatief op dit circuit dus we gaan de goede kant op.”

Toyota president Ove Andersson versterkte de woorden van Mika Salo: “Wederom heeft het team een sterke indruk achter gelaten. We hebben laten zien dat we competatief en betrouwbaar zijn.”

Het team zal nu terugkeren naar het circuit Paul Ricard in Frankrijk voor een drie-daagse test van 15 tot en met 17 Mei.

Loading