Toyota moet winnen met TF109

Toyota presenteerde vandaag haar nieuwe bolide, de TF109, voor het seizoen. De Japanners waren heel duidelijk over hun doelstelling, dit jaar moeten er Grand-Prix gewonnen gaan worden.

“We moeten presteren”, aldus teambaas John Howett. “Er zijn geen excuses meer. Dit team kan alleen maar blijven te bestaan door te gaan winnen. Volgens mij gevoel zijn we sterker dan ooit. Toen ik begon zei ik dat ik eerst een jaar zou observeren, in mijn tweede jaar zou ik dingen verbeteren, en nu in het derde jaar zou ik successen gaan boeken.”

De Toyota TF109 verschilt behoorlijk van zijn voorganger. De TF109 is behoorlijk slank en heeft wel wat weg van de Ferrari F60.

Toyota, is nu Honda de Formule 1 verlaat, het enige Japanse team. Toyota bezuinigide vandaag al op haar presentatie. De verkopen van de Toyota straatauto’s zakt momenteel gestaag ineen. Daarom lijkt een Formule 1 – team, dat jaarlijks naar verluidt bijna 300 miljoen Euro kost, alleen verantwoord te kunnen worden als er ook daadwerkelijk succes geboekt gaat worden. Aan Jarno Trulli en Timo Glock de taak om hier aan te gaan voldoen.

Klik hier voor meer foto’s

Loading