Toyota presenteert TF107

[photo1]Toyota was vandaag het eerste team dat haar nieuwe bolide voor 2007 presenteerde. In het Expo XXI conference centre in Keulen werd de Toyota TF107 gepresenteerd aan de media.

Eigenlijk was er weinig nieuws te melden vanuit Keulen. Volgens Toyota is de nieuwe Toyota TYF107 volledig nieuw, het team grapte zelfs dat alleen de veiligheidsgordels niet veranderd zijn. Op het eerste oog is de auto nauwelijks veranderd. De kleurstelling is hetzelfde als voorgaande jaren, daarnaast zijn op enkele nieuwe sponsors na dezelfde sponsorlogo’s te zien.

Om het verschil met de Toyota TF106 te zien moet naar de details worden gekeken. De auto is wat gestroomlijnder uit. Op de voorvleugel is een extra vleugeltje aanwezig. De voorwielophanging en achterwielophanging zijn ook aangepast.

Voor de grootste veranderingen moet onder het bodywork worden gekeken. De Toyota krachtbron is kleiner geworden en verder naar voren geplaatst waardoor de gewichtsverdeling moet zijn verbeterd. De versnellingsbak is smaller geworden en verlengd en wat smaller geworden.

[photo2]Dit alles moet leiden tot de eerste Grand-Prix overwinning van Toyota. Vorig jaar had het team dezelfde doelstelling maar die doelstellingen konden de Japanners bij lange na niet waar maken.

Dit jaar moet dat veranderen. Toyota staat opnieuw met Ralf Schumacher en Jarno Trulli aan de start. Beide coureurs hebben 2006 als “leerjaar” bestempeld, daar moeten dit jaar de vruchten van geplukt worden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading