Toyota test met tussenversie TF103

[photo1]Panasonic Toyota F1 testte de afgelopen vier dagen op het circuit van Paul-Ricard in zuid Frankrijk. Toyota testte met de nieuwe TF102B, deze bolide zal de voorloper zijn van de TF103, de bolide die volgend jaar wordt ingezet.

Stéphane Sarrazin nam de bolide al de vier dagen onderhanden. In de TF102B zat de nieuwe RVX-03 motor, de motor die volgend jaar pas wordt gebruikt. Ook kwam de nieuwe versnellingsbak die in Keulen is ontwikkeld voor het eerst in actie, de versnellingsbak heeft zeven versnellingen (Toyota had er eerst zes). Sarrazin reed 173 ronden en legde meer dan 1000 kilometer af.

[photo2]Mika Salo en Allan McNish kwamen ook in actie, beide coureurs reden met enkele aërodynamische verbeteringen voor de Amerikaanse Grand-Prix. McNish reed op dinsdag en woensdag, hij legde 107 ronden af. Salo reed op donderdag en reed “slechts” 40 ronden.

Norbert Kreyer – Hoofd ontwikkeling motor
“We hebben afgelopen dagen voor het eerst met de RVX-03 gereden, onze nieuwe motor. Ik ben heel blij met de progressie die we geboekt hebben. We hebben geen problemen gekend, het lijkt erop dat we de goede richting uitgaan. Het was allemaal positief en fantastisch om te zien, het is een groot voordeel om nu al voor 2003 te kunnen testen.”

Vandaag kwam de Braziliaan Helio Castroneves ook in actie. De IRL coureur reed 75 ronden, tijden werden niet bekend gemaakt.
“Ik heb van elke seconde genoten” aldus Castroneves. “Ik heb lange stints gemaakt maar ook enkele kwalificatie ronden. Ik was verrast omdat de TF102 makkelijk te besturen is, de remmen zijn echt ongelofelijk sterk. Het team is heel professioneel, de organisatie binnen Toyota is echt fantastisch.”

Loading