Transfercarrousel draait op volle toeren

[photo1]De transfercarrousel en de geruchtenmolen in de Formule 1 draaien momenteel op volle toeren. Jenson Button en Nick Heidfeld lijken dit jaar de coureurs te zijn waar bijna alles om draait.

Over Jenson Button wordt op dit moment ongetwijfeld het meest geschreven. De Brit wilde vorig jaar van B.A.R naar Williams, B.A.R hield hem toen aan zijn contract en Button moest dus blijven. De Engelsman maakte echter wel een nieuwe overeenkomst, Button zou volgend jaar naar Williams mogen vertrekken als hij in augustus van dit jaar niet 75% van de WK-punten van de WK-leider zou hebben. Dat is dus duidelijk niet het geval en Button zou dus naar Williams moeten vertrekken, daar wringt de schoen.

Button wil niet terug naar Williams maar wil ook volgend jaar bij B.A.R rijden. Niet geheel onlogisch, Williams heeft niet langer een motorfabrikant achter zich staan en zag ook al een aantal sponsors vertrekken. B.A.R lijkt volgend jaar enkele nieuwe sponsoren te mogen verwelkomen en heeft de steun van het machtige Honda.

Williams laat zich echter niet kennen en dreigt Button aan zijn contract te houden. Williams moet wel, mocht Button volgend jaar niet voor zijn renstal rijden dan stappen er opnieuw een aantal sponsoren op.

[photo2]”Buttongate”, zoals de affaire inmiddels genoemd word heeft ook invloed op Nick Heidfeld. Heidfeld staat in de belangstelling van een aantal teams. De Duitser wil graag bij Williams blijven maar aangezien de andere Williams coureur Mark Webber al een contract heeft kan Williams Heidfeld geen nieuw contract aanbieden, er moet immers een plek vrij blijven voor Button.

De andere teams nemen een afwachtende houding aan. Mocht Button naar Williams vertrekken dan zal Heidfeld naar BMW of naar B.A.R vertrekken. Daarnaast is het bij BMW niet zeker of Villeneuve, die een contract zegt te hebben met BMW, volgend jaar voor het team rijdt. Aan het contract zitten nog een aantal haken en ogen waardoor de voormalige wereldkampioen vrij gemakkelijk aan de kant geschoven kan worden.

Bij Red-Bull speelt weer wat anders, het team lijkt teveel coureurs onder contract te hebben staan. Speed is volgend jaar derde coureur en daardoor moet of Klien of Liuzzi het veld ruimen, op dit moment lijkt Klien de teamgenoot van Coulthard te worden. Liuzzi kan wel bij Red-Bull blijven maar moet dan in een andere klasse actief zijn.

[photo3]Jordan en Minardi moeten het opnieuw van betalende coureurs hebben. Doornbos en Albers hebben inmiddels met beide teams gesproken. Doornbos lijkt op dit moment voor Minardi te kiezen waar Albers meer naar Jordan lonkt. Daarnaast praat Jordan met haar huidige coureurs en heeft het ook interesse in de diensten van Anthony Davidson, derde coureur van B.A.R. Davidson wacht natuurlijk ook de situatie af bij B.A.R, mocht Button vertrekken dan zou er misschien een stoeltje voor hem vrijkomen. De kans dat B.A.R echter voor Davidson zal kiezen als Button vertrekt lijkt vrij klein te zijn.

De komende weken zullen er weer de nodige geruchten de ronde doen. Dit kan nog wel enkele maanden duren aangezien de laatste puzzelstukjes dan pas op hun plaats zullen vallen. We houden je op de hoogte!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading