Trulli en Renault F1 uit elkaar

[photo1]Gisteren werd het nog stellig ontkend door Renault F1 maar vandaag was het toch de waarheid, Jarno Trulli en Renault zijn per direct uit elkaar gegaan.

Een duidelijke reden voor het vertrek wordt niet gegeven. Waarschijnlijk zijn de slechte prestaties van Trulli tijdens de laatste Grand-Prix’s en de aanvaringen met teambaas Flavio Briatore de oorzaak van de breuk.

Trulli wist de laatste vijf Grand-Prix geen enkel WK-punt te scoren en kon in Monza opnieuw geen potten breken. Daarnaast gaf de Italiaan opnieuw forse kritiek op het team omdat zij hem van slecht materiaal zouden voorzien. Renault ontkende dit maar nodigde Trulli tegelijkertijd niet meer uit voor tests, de Italiaan werd bewust buiten het ontwikkelingsprogramma van de Fransen gehouden.

Over de toekomt hoeft Jarno Trulli zich overigens geen zorgen te maken. De Italiaan heeft al een contract, waar is officieel nog niet bekend gemaakt. Trulli rijdt volgend jaar vrijwel zeker bij de Formule 1 renstal van Toyota, de deal zal in een van de komende weken bekend gemaakt worden.

Loading