Trulli heeft geen spijt van vertrek bij Renault

[photo1]Toyota coureur Jarno Trulli zegt er geen spijt van te hebben dat hij moest vertrekken bij Renault eind 2004. Trulli vertrok en Renault kwam in een opwaartse spiraal terecht en werden in 2005 en 2006 wereldkampioen bij zowel de rijders als constructeurs. Dat terwijl Trulli bezig lijkt te zijn aan de 7 magere jaren. De Italiaan tekende wel voor 3 jaar bij bij Toyota.

“Ik heb totaal geen spijt van mijn vertrek bij Renault. Mijn overwinning in Monaco van dat jaar maakte mij en het team niet sterker. Maar de band verslapte vanaf dat moment. Ik geloof dat Toyota goed is maar we moeten sneller gaan” verklaarde Trulli. Ook zei hij dat de tegenvallende eindcijfers van Toyota kwamen doordat ze moeite hadden met de overstap van Michelin naar Bridgestone. Ook was de betrouwbaarheid van de japanners een groot probleem.

Briatore dumpte Trulli na Monza 2004 en verweet hem dat hij te veel excuses maakt voor zijn tegenvallende prestatie’s. De druppel van de bekende emmer viel waarschijnlijk al in Frankrijk 2004 waar Trulli in de laatste bocht Rubens Barrichello liet passeren en zo een podium liet schieten.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading