Trulli rijdt in Japan en Brazilië

[photo1]Jarno Trulli zal de laatste twee Grand-Prix’s van dit jaar voor de Formule 1 renstal van Toyota verrijden. De Italiaan zal in Japan samen met Olivier Panis rijden. In Brazilië zal Ricardo Zonta zijn teamgenoot. Ryan Briscoe blijft de derde coureur van Toyota, dit betekend dus dat Olivier Panis in Japan zijn laatste Grand-Prix zal verrijden.

“Ik begrijp dat het voor het team belangrijk is om zo snel mogelijk met Jarno Trulli te gaan werken”, aldus Olivier Panis. “Toyota heeft me gevraagd ze hierbij te helpen en plaats te maken voor Ricardo Zonta. Zodoende kan Zonta toch aan zijn thuisrace in Brazilië deelnemen. Ik geef Zonta graag deze kans en zal Toyota ook helpen. Dit betekend dus dat Japan mijn laatste Grand-Prix zal worden. Ik kijk uit naar het werk dat de komende twee jaar nog voor ons ligt.”

Ricardo Zonta
“Het is jammer dat ik niet in Japan, de thuisrace van het team, mag rijden. Ik begrijp dat het team Jarno Trulli zo snel mogelijk in de auto wil hebben. Aan de andere kant ik vind het fantastisch dat ik in Brazilië mag rijden.”

Jarno Trulli
“Ik ben blij terug te zijn in Japan omdat ik veel Japanse supporter heb, deze zullen me zeker verwelkomen. Ik wil Zonta en Panis bedanken voor hun medewerking. In de Japanse Grand-Prix kan ik een goede indruk krijgen hoe het team werkt. Deze ervaring zal mij en het team een kleine voorsprong geven voor aanvang van het nieuwe seizoen.”

Toyota heeft inmiddels al bevestigd dat Ralf Schumacher en Jarno Trulli volgend jaar voor het team rijden. Panis zal de derde coureur zijn maar de Fransman mag niet tijdens de vrije trainingen op vrijdag in actie komen. Zonta blijft ook aan het team verbonden, hij blijft testcoureur maar mag waarschijnlijk ook op vrijdag voor de Grand-Prix rijden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading